Stikordsregister

Museets værksteder

Det åbne atelier- Det åbne Smykkeværksted - Snedker og Rammeværkstedet    Andre værksteder

Det åbne Atelier

Det åbne Atelier finder man under skråvæggene på 2. sal, over Psykiatrisk Historisk Museum. Det åbne Atelier er åbent dagligt fra kl. 9.00-15.00 (fredag 9-14) for såvel patienter, der er indlagt på hospitalet, som udskrevne patienter. Det er et kunstnerisk fristed uden nogen form for behandling, og alle patienter er velkomne.

Det at komme i Det åbne Atelier og male, tegne, eller udtrykke sig på anden vis, er et tilbud om hjælp til selvhjælp og en mulighed for selvbehandling.

Personalet i Atelieret er altid mennesker, der selv arbejder med kunsten. Deres opgave er at arbejde sammen med patienterne, der kommer, og være patienterne behjælpelige i den udstrækning, de ønsker det. Det er også deres opgave at skabe et varmt, medmenneskeligt og inspirerende miljø, men det er ikke deres opgave at undervise og heller ikke at udøve nogen form for behandling.

Ønskes undervisning, kan vi henvise til Gallo Skolen. Det åbne Atelier er i almindelighed brugerstyret, men koordineres af Preben Stig Madsen og Tove Sørensdatter

 

Den åbne Vævestue

I de kreative værksteder finder man den åbne vævestue, hvor patienter fra hospitalet og psykiatribrugere i det hele taget har mulighed for at væve.

Vævestuen er inspireret af, at der tidligere på hospitalet har været to store vævestuer på henholdsvis kvinde- og mandshospitalet. Vævestuerne blev i sin tid nedlagt, fordi vævning ikke længere var moderne.

 

Det åbne Smykkeværksted

 

Her er mulighed for at fremstille  mange forskellige typer smykker, inspireret af medarbejdernes produktioner og ud fra egne idéer. Materialerne, der bruges, er bl.a. ferskvandsperler, sten, træ,  glasperler, gummisnore, filt m.v.

 

Andre værksteder

Der er mange muligheder for at arbejde i forskellige materialer, eksempelvis i syværksted, tekstiltryk, keramikværksted, glasværksted, og papirværksted. Der er i perioder mulighed for andre kreativiteter.  F. eks. tegning, strikning, collage, decoupage, læderarbejde ...

Syværksted
I syværkstedet fremstilles hovedsagelig enkle ting såsom hatte, tasker, punge og lettere former for beklædning. Syværkstedet har et lille udvalg af stoffer, men det er en god idé at medbringe egne materialer.

Tekstiltryk/tekstilcollage
På tekstilværkstedet arbejdes med de skønne remazolfarver, der egner sig til indfarvning, tryk og maling på alle naturfibre (bomuld, silke, hør, viskose o. lign.) På værkstedet arbejdes med forskellige metoder og redskaber, der skaber mulighed for uendelige variationer og forskellige udtryk. Der er mulighed for at male tørklæder og tekstiler til beklædning og bolig.

Keramikværksted
I keramikværkstdet laves alt fra brugsting til skulpturer/figurer. Der er der mulighed for at dreje, modellere, blive instrueret i de forskellige teknikker og dekorere med bl.a. lerfarve og glasur. Ler er et spændende materiale, hvor kun fantasien sætter grænser.

Glasværksted
I glasværkstedet arbejdes  med vinduesglas, som dekoreres med glasmaling, dryspulver, kobber, kobbertråd, glasperler, hønsenet og hvad man ellers kan finde på. Der er mulighed for at lave askebægre, fyrfadsstager, skåle, glasbilleder, ophæng og lignende.

Snedkerværksted og Rammeværksted

Snedkerværkstedet er indrettet i kælderen under Museet. Snedkerværkstedet er først og fremmest et serviceværksted for Museet og ledes af Per Juul Jensen.

I forbindelse med snedkerværkstedet er der også mulighed for få indrammet sine billeder på rammeværkstedet. Her kan du få indrammet dine billeder til rimelige priser. Der er også mulighed for, at du selv kan lære at lave rammer i træ, passepartout og glas – og herved samtidig få indrammet endnu billigere (materialepris).

Til forsiden Klik for at forstørre

JavaScript DHTML Menu Powered by Milonic